bootstrap website templates


Jan Berendsen


is professioneel musicus die na zijn conservatoriumstudie een succesvolle lespraktijk is gestart. Daarnaast heeft hij als bassist/gitarist meer dan 35 jaar podiumervaring in diverse stijlen, van pop. funk tot jazz en klassiek.  Die ervaring deelt hij natuurlijk in zijn lessen. Verder is hij actief als arrangeur en componist, maar ook als schrijver  van diverse muziekgerelateerde producties.

Eerste inspiratiebron was Sting, bassist/zanger van The Police. Zijn flexibele inzet van diverse (bas)gitaren en (elektrische) contrabassen zijn nu nog terug te vinden in Jan's benadering van de bas.
Latere inspirerende voorbeelden uit de jazz-hoek zijn Scott LaFaro met zijn ongevenaarde bijdragen aan het Bill Evans Trio, Charles Mingus met zijn kleurrijke composities en Steve Swallow met diens ongekend melodische baspartijen.
Essentiƫle albums die Jan tot de dag van vandaag met grote regelmaat beluistert zijn
'Waltz For Debby' en 'You Must Believe In Spring' (Bill Evans), 'Spirit Sensitive' (Chico Freeman), 'Jim Hall Live' (Jim Hall met de onvolprezen Don Thompson), 'Duets' (Carla Bley & Steve Swallow) en het klassiek 'Kind Of Blue' van Miles Davis.